Meny

Nya Karolinska Solna universitetssjukhus (NKS)

Här byggs ett helt nytt och toppmodernt universitetssjukhus med både specialiserad och högspecialiserad sjukvård, forskning och utbildning. Projektet drivs och finansieras genom OPS, offentlig och privat samverkan.

Byggandet av NKS är ett av de största byggprojekten i Europa. Som mest kommer 2 000 personer att jobba på bygget samtidigt. Det är inte enbart projektets storlek och komplexitet som gör byggprocessen speciell. Trafik, ljud och vibrationer får inte störa den verksamhet som pågår dygnet runt vid närliggande Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet.

Hela produktionen är en grön arbetsplats, med miljövänliga lösningar för bland annat transporter och avfallshantering. Det färdiga sjukhuset blir ett av de första universitetssjukhusen i världen som miljöcertifieras.

Kungsmontage utför en stor gipsentreprenad för Skanska Healthcare som omfattar kompletta gipsväggar och fasta gipsundertak i fas 5B – en strålningsbyggnad inom NKS.

Här ställs extra höga krav på gipsentreprenören eftersom det avser en strålningsbyggnad på ett av landets mest avancerade sjukhus. Kungsmontage har sedan tidigare stor erfarenhet av inbyggt strålskydd, då vi genomfört ett antal större projekt på flera av länets sjukhus.

Denna entreprenad är en så kallad Certifierad Gipsentreprenad, i samarbete med vår gipsleverantör Gyproc. Läs mer

Projektbilder
Liknande projekt